Projektjeink
Fotók:
Fotók:
Fotók:
Fotók:
Fotók:
Adventi jótékonysági főzőverseny
A Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban működő Természetbarát Diákkör tagjaival, akik az egyesület ifjúsági aktivistái immár nyolcadik éve szervez Vásárosnaményban Adventi Jótékonysági Főzést – az utóbbi években Főzőversenyt. A Covid-járvány miatt egyéves kihagyással, az idén, 2021.12.21.-én a Beregi Főzőklub tagjainak kezdeményezésére újra megszerveztük a jótékonysági főzőversenyt. A programot a Magyar Természetvédők Szövetsége Ifjúsági Tagozatának két tagja, aktivistáink, Vincze János és Tiba Patrik 11.c osztályos tanulók kezdeményezték és szervezték az ifjúsági résztvevőket, a programokat, természetesen az Egyesület felnőtt tagjainak aktív támogatásával. A szervezést Toldi Zoltán azt Egyesület és a Diákkör vezetője segítette, a főzés szakmai irányítását Kósa László Mesterszakács a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola tanára vállalta. A program három elemből állt. Az előző hét csütörtökön a fiatalok szakmai képzést tartottak, amelyen megismerték a recepteket, a főzés célját és módszereit. Két alapelvet kellett betartani. az első az volt, hogy a fiatalok a főzéssel az arra rászoruló, beteg és mélyszegénységben elő embereket támogassanak, a másik pedig az, hogy csak hazai és helyi termékekből állítsák össze a főzés alapanyagait. Hétfőn délelőtt a fiatalok bevásároltak, vigyázva a hazai és helyi alapanyagok beszerzésére, majd előkészítették a főzést. 21-én a város főterén két üstben főzték meg a csángógulyást és a pásztortarhonyát. A város rászoruló lakosainak több mint 120 adagot osztottak ki, szállítottak ki az ifjú aktivisták, a helyszínen pedig további 80 főnek szolgálták fel a főzőverseny termékét.
Nagyon nagy sikerű volt a rendezvény. A fiatalok hatalmas lelkesedéssel dolgoztak, s az ételek átadásakor sokan értették meg, hogy segíteni jó!
A rendezvény eseményeiről film készült, ami a www.beregihirek.hu oldalon tekinthető meg.
A Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban működő Természetbarát Diákkör tagjaival, akik az egyesület ifjúsági aktivistái immár nyolcadik éve szervez Vásárosnaményban Adventi Jótékonysági Főzést – az utóbbi években Főzőversenyt. A Covid-járvány miatt egyéves kihagyással, az idén, 2021.12.21.-én a Beregi Főzőklub tagjainak kezdeményezésére újra megszerveztük a jótékonysági főzőversenyt. A programot a Magyar Természetvédők Szövetsége Ifjúsági Tagozatának két tagja, aktivistáink, Vincze János és Tiba Patrik 11.c osztályos tanulók kezdeményezték és szervezték az ifjúsági résztvevőket, a programokat, természetesen az Egyesület felnőtt tagjainak aktív támogatásával. A szervezést Toldi Zoltán azt Egyesület és a Diákkör vezetője segítette, a főzés szakmai irányítását Kósa László Mesterszakács a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola tanára vállalta. A program három elemből állt. Az előző hét csütörtökön a fiatalok szakmai képzést tartottak, amelyen megismerték a recepteket, a főzés célját és módszereit. Két alapelvet kellett betartani. az első az volt, hogy a fiatalok a főzéssel az arra rászoruló, beteg és mélyszegénységben elő embereket támogassanak, a másik pedig az, hogy csak hazai és helyi termékekből állítsák össze a főzés alapanyagait. Hétfőn délelőtt a fiatalok bevásároltak, vigyázva a hazai és helyi alapanyagok beszerzésére, majd előkészítették a főzést. 21-én a város főterén két üstben főzték meg a csángógulyást és a pásztortarhonyát. A város rászoruló lakosainak több mint 120 adagot osztottak ki, szállítottak ki az ifjú aktivisták, a helyszínen pedig további 80 főnek szolgálták fel a főzőverseny termékét.
Nagyon nagy sikerű volt a rendezvény. A fiatalok hatalmas lelkesedéssel dolgoztak, s az ételek átadásakor sokan értették meg, hogy segíteni jó!
A rendezvény eseményeiről film készült, ami a www.beregihirek.hu oldalon tekinthető meg.